ساپورت کابل به چه منظور استفاده می شود
قبل از اینکه بگوییم ساپورت کابلی به چه منظور استفاده می شود بهتر است ابتدا این ابزار را توضیح داده و مزیت های استفاده از آن را مطرح کنیم .
ساپورت کابل چیست
ساپورت کابل یا همان Cable Tray یک سیستم نگهداری و پشتیبانی است که برای نصب و حمایت از کابل ها، لوله ها و سایر تجهیزات الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی در صنایع و ساختمان ها استفاده می شود. این ساختارها به صورت سیم های مجاری، پروفیل ها یا ترکیبات دیگری از مواد فلزی یا غیر فلزی مانند فیبرگلاس، پلاستیک یا بتن تولید می شوند.
دلایل استفاده از ساپورت کابلی
استفاده از ساپورت کابل برای ادوات مختلف در سیستم های تهویه مطبوع و الکتریکال و پایپینگ یک روش نوین برای ساخت نگه دارنده هاست. برخی از این اهداف عبارتند از:
- شکل ظاهری: این ابزار پس از نصب، نسبت به پیچ متری ( راد ) بسیار کمتر قابل روئیت است و این امر به افزایش کیفیت شکل ظاهری پروژه ها کمک می کند.
- صرفهجویی در زمان: ساپورت های کابلی به دلیل انعطاف پذیری بالا و امکان پیش نصب و عدم نیاز به عملیات مانند پخ زدن و برشکاری در هنگام اجرا، به طرز قابل توجهی سرعت اجرای پروژه ها را افزایش می دهند.
- ایمنی اجرا: بست رگلاژی طراحی شده، با فراهم کردن امکان رگلاژ بدون نیاز به عملیات برشکاری، ایمنی اجرا را افزایش می دهد. این بسته ها دارای وزنی معادل 8 کیلوگرم بوده و دقیقا دارای باربری معادل پیچ متری تمام رزوه (راد) به وزن 150 کیلوگرم هستند که علاوه بر کاهش وزن و حجم مواد مصرفی، ایمنی نصب را افزایش می دهند.
ساپورت کابلی به چه هدفی استفاده می شود
این سیستم ها به صورت ساختارهای مختلفی از جنس های فلز یا غیر فلز مانند فیبرگلاس، پلاستیک یا بتن تولید شده و در اماکن مختلف نصب می شوند. اهداف و کاربردهای اصلی آن عبارتند از:
- نگهداری کابل ها و لوله ها: همانطور که گفته شد، این ابزار برای نگهداری و حمایت از کابل ها، لوله ها و سایر تجهیزات الکتریکی و مکانیکی استفاده می شود.
- سهولت در نصب و تعمیرات: این تجهیزات به دلیل ساختار ساده و امکانات پیش نصب ، نصب و تعمیرات کابل ها و تجهیزات را آسان کرده و زمان نصب و تعمیرات را کاهش می دهند.
- حفاظت از کابلها: ساپورت کابلی با فراهم کردن محیط مناسب و امن برای کابل ها، آن ها را از آسیب های محیطی مانند خوردگی، زنگ زدگی، خم شدگی یا تابش UV محافظت می کند.
- انعطاف پذیری در طراحی: ساپورت کابلی به طراحان و مهندسان امکان می دهد تا طرح هایی با انعطاف پذیری بالا برای نصب کابل ها و تجهیزات داشته باشند و در مواقع نیاز به تغییرات اصلاحی اقدام نمایند.
- کاربردهای گسترده: این تجهیزات در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و گاز، برق، خودروسازی، ساختمان ها، بیمارستان ها و مراکز داده، استفاده می شوند و به عنوان یک راهکار کلی برای نگهداری و مدیریت کابل ها و تجهیزات الکتریکی مورد توجه قرار می گیرند.
معایب ساپورت کابلی
برخی معایب سیستم ساپورت کابلی در ساپورت تاسیسات عبارتند از :
- نیاز به نگهداری و تعمیرات منظم: ساپورت های کابلی ممکن است در طول زمان نیاز به تعمیرات یا تعویض داشته باشند، به خصوص در محیط هایی مانند محیط های شیمیایی، که شرایط نامساعدی دارند.
- هزینه اولیه بالا: نصب ساپورت کابلی به دلیل استفاده از مواد مقاوم و مهندسی شده، ممکن است هزینه اولیه پروژه را افزایش دهد. مخصوصاً در مقایسه با روش های ساده تر مانند قفسه های ساده فلزی یا پلاستیکی.